Una dintre bucuriile zilelor de vacanță sau a weekend-urilor de vară o reprezintă micul dejun. Dacă în timpul anului se întâmplă să nu-i acord atât de multă atenție, în timpul vacanțelor un mic dejun târziu, savurat în curte, pe plajă sau chiar în pat mi se pare un real răsfăț.
Am adunat câteva idei de mic dejun care sper să te inspire:
E o rețetă simplă, delicioasă, care-ți va aminti de copilărie și pe care o poți savura și dacă ții post sau dacă ai intoleranță la lactoză. Rețeta e aici!
Ingrediente: două mâini de baby spanac spălat și uscat, o mână de căpșune proaspete, un pumn de alune de pădure crude, câteva felii de brânză de capră, sare, piper, ulei de măsline, sirop de rodie
Preparare: Frunzele de spanac se rup cu mâna și se aruncă într-un bol. Căpșunele se curăță de codițe și se taie în jumătăți. Alunele de pădure se zdrobesc, dar nu foarte mărunt. Brânza de capră se taie cubulețe. Se asezonează totul cu sare, piper, ulei de măsline și câțiva stropi de sirop de rodie.
Ingrediente: un pahar mare de iaurt grecesc, 3 linguri de miere, un pumn de nuci crude, 2 lingurițe de scorțișoară pudră, câteva frunze de mentă proaspătă
Preparare: în boluri sau ceșcuțe de sticlă transparentă se pun ingredientele în straturi: iaurt, nuci, miere, scorțișoară, până de umplu recipientele folosite. Se decorează cu frunze de mentă și extra miere.
Ingrediente: 4 felii de gofre gata cumpărate, o cutie de mascarpone, 3 linguri de miere, coajă de lămâie, dulceață de afine
Preparare: Crema de mascarpone se amestecă bine într-un bol cu mierea și coaja de lâmâie, apoi se lasă jumătate de oră la frigider. Pe o farfurie se așează feliile de gofre, peste care punem câteva linguri generoase de cremă de mascarpone și 2 lingurițe de dulceață de afine.
Este unul dintre preparatele mele favorite, merge de minune ca brunch într-o zi de duminică, atunci când ai chef de ceva bun, consistent, care se gătește repede. E o rețetă ideală dacă ai prietenii în vizită la masă. O găsești aici!
Ingrediente: un pahar de kefir, o banană coaptă, mix de semințe (in, susan, dovleac, cânepă, floarea soarelui)
Preparare: kefirul se toarnă într-un castron, iar peste el se pune banana tăiată felii și 2 lingurițe din mixul de semințe.
Preparare: 2 ouă proaspete de fierb în apă timp de 3 minute și jumătate. Când sunt gata, se taie jumătăți, se presară pe deasupra sare, piper, ceapă verde și câteva frunze de leurdă (dacă nu aveți, aceasta poate fi înlocuită cu baby spanac). Pâinea de secară sau integrală se taie felii medii, se prăjește și se unge cu unt.
Preparare: pentru guacamole aveți nevoie de un avocado copt, care se curăță de coajă și sâmbure și se pisează cu o furculiță, astfel încât să nu devină o pastă, ci să păstreze și câteva bucățele de pulpă. Se sărează, se piperează, se adaugă sucul de la jumătate de lime și câteva frunze de coriandru proaspăt tocat. Ouăle se coc în tigaie non-aderentă, fără ulei. Pâinea se prăjește.
E genul de mic dejun pe care îl gătești seara și îl savurezi dimineața. Rețeta pas cu pas aici!
Simple, rapide și delicioase, bomboanele astea au avut succes atât la cei mari, cât și la prichindei. Le poți savura la micul dejun sau lângă ceaiul de după-amiază. Ai rețeta aici!
Cine a spus că deserturile nu-s pentru mic dejun? Eu cred că dacă îți începi ziua așa poți chiar să savurezi liniștit două felii, nu una! Îți las rețeta aici!
E ideală pentru un mic dejun de wek-end, când ai timp să pregătești ceva bun, bun pentru întreaga familie. Aici rețeta!
banana cake, mic dejun, mic dejun de vacanta, mic dejun sanatos, retete cu fructe, retete cu oua, retete de vacanta, retete desert, retete mic dejun, retete vegetariene, shakshuka, tarta, tarta cu legume, tarta taste of sin, taste of sin