Bake

Banana carrot cake

17 mai , 2016  

          Iubesc tortul cu morcovi, care mi se pare una dintre cele mai savuroase descoperiri culinare. Folosit în deserturi – deşi poate părea ciudat pentru cei care îl folosesc ca ingredient de bază în mâncăruri – morcovul dă o aromă unică, inconfundabilă preparatelor dulci. Unde mai pui că dacă îl combini cu o cremă fină de mascarpone nu ai cum să nu fii cucerit. Reţeta de mai jos conţine încă un ingredient cu care îmi place foarte mult să gătesc: banană.

 

IMG_20160514_185254

 

          Vei avea nevoie de 160 de grame de făină, bicarbonat stins în puţină zeamă de lămâie, scorțișoară, cuișoare, 1 ou + 1 gălbenuș, 200 ml de ulei, miere și o banană coaptă (le-am folosit în loc de zahăr), 50 de grame de nuci, 135 de grame de morcov ras, 2 albușuri şi un praf de sare. Dacă respecţi câteva etape simple, nu ai cum să dai greş. Amesteci ingredientele uscate – făină, scorţişoară, cuişoare, separat baţi oul cu gălbenuşul, adaugi peste ele uleiul şi mierea, apoi nucile pisate, razi morcovii şi îi amesteci cu banana pisată, apoi îi omogenizezi cu compoziţia de gălbenuş, iar la final toate acestea se încorporează în bolul cu ingrediente uscate. Nu uita să adaugi bicarbonatul. Albuşurile le baţi spumă (începe cu viteza cea mai mică a mixerului şi creşte treptat), apoi le încorporezi în restul compoziţiei, cu grijă mare ca să păstrezi textura aerată. Ăsta e un pas extrem de important pentru că dacă lucrezi prea mult coca rişti să nu obţii un blat pufos. Poţi încorpora albuşurile în trei paşi, cu mişcări ample, de jos în sus. Apoi pui într-o tavă sau formă cu hârtie de copt şi laşi aproximativ o oră, la 170 de grade.

          Pentru cremă îţi trebuie 175 de grame de mascarpone, puţin unt de cocos, miere şi, doar dacă îţi place, lămâie rasă. Se mixează totul bine. Crema va îmbrăca prăjitura după ce aceasta s-a răcit. Apoi, ar fi bine să-i dai o pauză (dacă rezişti) şi să o laşi la rece măcar o oră.

          Cam aşa a arătat micul meu dejun cu banana carrot cake:

IMG_20160516_084249

 

, , , ,

By


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *