Taste

Bomboane cu dovleac

17 oct. , 2016  

          E prima oară când încerc varianta asta de bomboane, dar am avut încredere din prima în aroma dovleacului. Pentru că în perioada asta a anului aş putea găti numai dovleac, mi-am potolit pofta într-o duminică ploioasă cu bomboanele astea parfumate, care se fac atât de repede şi care dispar şi mai repede din farfurie. Dulci, aromate, săţioase, sunt partenerul ideal, în opinia mea, pentru cafeaua de dimineţă, atunci când ai chef să leneveşti. Sau le poţi folosi pe post de „ronţăieli” când te uiţi la filme. Le poţi lua cu tine la birou sau le poţi da copiilor ca înlocuitori pentru chimicalele cumpărate la pungă de la supermarket.

img_20161015_163206

            De obicei fac bomboanele astea cu migdale sau nuci măcinate, dar de data asta aveam nişte dovleac copt pe care nu mă înduram să-l las „nedescântat”. Pun ingredientele „din ochi”, dar am să încerc să-ţi las aici cantităţile pentru o farfurie de bomboane cu dovleac.

         Aşadar, ai nevoie de o mână de seminţe de dovleac crude, două ceşti de fulgi de ovăz, cam cinci curmale deshidratate, două linguri de miere, scorţişoară după gust, un vârf de cuţit de nucşoară, două linguri de apă de flori de portocal, o lingură de ulei de cocos, fulgi de cocos şi o ceaşcă de piure de dovleac copt.

img_20161015_162439

img_20161015_163059

             Seminţele de dovleac împreună cu fulgii de ovăz se pun în blender şi se amestecă pentru a se mărunţi (nu mult, pentru că nu ai nevoie de o pulbere fină, ca făina, e bine să-ţi rămână bucăţi mărunţite de seminţe). Adaugi apoi în blender curmalele, apa de flori de portocal, scorţişoara, nucşoara, mierea şi mai mixezi puţin până obţii o pastă. Apoi torni compoziţia într-un castron şi adaugi piureul de dovleac copt şi uleiul de cocos şi amesteci. Dacă ţi se pare că toată compoziţia e prea fluidă, mai adaugi o mână de fulgi de ovăz şi amesteci bine. Guşti şi dacă mai vrei scorţişoară sau miere remediezi problema. Când eşti mulţumit de rezultat, cu palmele umede formezi nişte bile mici pe care le tăvăleşti prin fulgi de cocos sau prin pudră de roşcove (poţi folosi şi cacao sau seminţe de susan). Le aşezi pe o farfurie şi le laşi cam o oră la frigider.

img_20161015_162603

img_20161015_162928

, , , , ,

By


Lasă un răspuns