Bake

Lemon curd cu cocos

25 Iul , 2016  

          Prietenia mea cu lemon curd-ul a fost de la bun început chimie. Am o slăbiciune pentru deserturile care conțin lămâie tocmai pentru că nu-mi plac dulciurile foarte… dulci. Lămâie cu mentă, lămâie cu busuioc, lămâie cu afine, u name it! Toate sunt pe placul meu. Și cum atunci când viața îți dă lămâi nu poți să faci doar limonadă, te apuci de experimentat. Deși la început mi-era puțin teamă de crema asta cu ouă și lămâie, mi-a ieșit din prima și e practic mult mai ușor de obținut decât pare. O poți folosi cu fructe, în deserturi cu cremă, în pavlova, cu înghețată sau biscuiți digestivi, într-un cheesecake sau simplă, direct din borcan. Eu am umplut câteva tarte cu lemon curd și mentă (poți folosi la fel de bine și busuioc proaspăt), peste care am aruncat o mână de fructe proaspete cumpărate din piața Obor. In love!!!

IMG_20160711_190550

          Lemon curd-ul pe care l-am făcut e puțin diferit de cel clasic pentru că am înlocuit zahărul cu miere și untul cu ulei de cocos. Ai nevoie cam de 4-5 ouă, 2 lingurițe de coajă rasă de lămâie, miere după gust, puțina zeamă de lămâie (în funcție de cât de pregnant vrei să fie gustul de lămâie), cam 7-8 linguri de ulei de cocos și mentă sau busuioc proaspete.  Într-o crăticioară cu fundul gros se amestecă cu telul oăle. Se adaugă mierea, coaja de lămâie, menta și se amestecă bine, cu mișcări rapide. Se pune pe foc foarte mic și se amestecă încontinuu. Da, e ca la sală, cu cât ești mai rapid și constant, cu atât mai bine.

IMG_20160711_190737

IMG_20160712_081858

          Compoziția va începe să se lege, se va deschide puțin la culoare și, atenție, oul nu trebuie să se gătească ca la omletă! Se adaugă treptat sucul de lămâie și uleiul de cocos, puțin câte puțin și continuând să amestecați în compoziție. Când aceasta începe să se îngroașe și apar și niște mici bule la suprafață, sunteți pe drumul cel bun. Se lasă să se răcească. Apoi, ea poate fi dată prin sită pentru a obține o textură foarte fină sau, pentru un aspect rustic, o puteți folosi ca atare. Eu am umplut cu ea minunățiile astea de tarte și jur că nu mi-a părut rău!

IMG_20160711_205846

IMG_20160712_082002

IMG_20160712_082104

IMG_20160712_084400

, , , ,

By


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *