Bake

Mini-tarte cu dulceață de caise

24 dec. , 2017  

Îmi plac casele care miros a Crăciun. A parfum suav de scorțișoară, a arome de unt și portocale, a cuptor harnic din care ies cele mai cuceritoare parfumuri. Probabil datorez asta bunicilor mele, care au avut grijă să mă răsfețe cu astfel de amintiri. Așa că nu concep Crăciun fără cuptor încins și aluaturi fragede. Rețeta de mai jos se face neașteptat de ușor și repede și este perfectă pentru zilele acestea de sărbătoare.

 

 

Iată de ce ai nevoie:

200 g făină (eu am folosit multicereale)

125 g unt

Un praf de sare

3 linguri de apă de flori de portocal

Dulceață de casă de caise (sau orice dulceață ai pe acasă)

1 ou

 

 

Preparare: făina se amestecă cu praful de sare și untul rece, tăiat cubulețe, până se obține un aluat sfărâmicios. Adaugă apoi apa de flori de portocal și frământă puțin, cât să se lege aluatul. Împachetează în folie alimentară și lasă la frigider jumătate de oră.

 

 

Apoi întinde aluatul pe o suprafață pudrată cu făină. Foaia nu trebuie să fie nici prea subțire, dar nici foarte groasă. Cu o formă rotundă taie cercuri. Ai grijă să obții cercuri în număr par: unele vor fi baza tartelor, altele „capacul” (pe acestea, le poți decupa cu ce forme dorești – eu am folosit o formă de stea).

 

 

Pune dulceață de caise pe fiecare formă de aluat de bază, unge marginile cu ou, apoi acoperă cu aluatul-capac. Ai grijă să prinzi bine marginile.

 

 

Unge cu ou suprafața mini-tartelor, apoi pune-le în tavă cu foaie de hârtie și dă la cuptorul încins la 160 de grade pentru 20-25 de minute. Și asta-i tot! Crăciun fericit!

 

, , , ,

By


Lasă un răspuns