Când ai o reţetă delicioasă cel mai bine e să sari peste introducere şi să treci la fapte. Pastele sunt slăbiciunea mea, atât de gustoase şi mereu altfel, cu variaţiuni nebănuite şi mereu de nădejde, asemenea unui prieten de cursă lungă cu care nu te plictiseşti niciodată. Cât dau gata a doua farfurie de paste cu ciuperci, îţi spun şi reţeta. 🙂
Ingrediente
Mod de preparare
Se pune apă la fiert într-o oală. În momentul în care apa începe să fiarbă se adaugă sare și se pun pastele la fiert. Respectă întotdeauna timpul de fierbere indicat pe cutie. Lasă pastele să fiarbă cu un minut mai puțin decât timpul specificat (le vei fierbe și împreună cu sosul). Între timp, în tigaia încinsă (foloseşte o tigaie adâncă, aici vor ajunge și pastele) pune câteva linguri de ulei de măsline (2, 3) și aruncă usturoiul tocat împreună cu ardeiul iute uscat (nu trebuie să fie mult, ci doar cât să dea gust). Nu lăsa mult, pentru că usturoiul nu trebuie să se ardă, ci doar să-și lase aroma în ulei (în momentul ăsta ai două opţiuni: fie scoţi usutoiul şi tigaie, folosind uleiul îmbibat deja cu aroma lui, fie îl laşi acolo – eu prefer mereu a doua variantă, probabil de la dependenţa de ustirou 🙂 ). Aruncă apoi în tigaie ciupercile tăiate în bucăți mari și două linguri din apa în care fierb pastele. Sotează ciupercile, apoi toarnă smântâna lichidă, nucile, condimentează cu sare și piper, nucșoară (merge de minune cu sosul alb) și mai lasă câteva minute. Pastele se scurg și se pun direct în tigaia cu sosul de ciuperci (nu le clăteşti în apă rece). Adaugi puțin parmezan ras și mai laşi un strop pe foc, pentru ca spaghetele să se îmbibe cu sosul. După ce le pui în farfurie, presari pe deasupra piper proaspăt măcinat și câteva frunze de rucola.
parmezan, paste, paste cu ciuperci si nuci, paste cu sos alb, preparate italienesti, retete cu ciuperci, retete cu paste, retete vegetariene, taste of sin