Taste

Supă de dovleac cu cocos

23 oct. , 2016  

          Înfrăţirea dintre dovleac şi cocos n-a fost nicicând mai glorioasă. Catifelată şi surprinzătoare, supa asta o să te facă să adori zilele de toamnă. Trec direct la subiect şi îţi spun cum s-o prepari.

Ingrediente:

  • 100 g ceapă
  • 2 fire praz (partea albă)
  • 250 g morcov curăţat şi tăiat rondele
  • o felie de ţelină
  • 500 g dovleac curăţat de seminţe
  • 50 gr unt
  • 400 ml lapte de cocos
  • Sare, piper, nucşoară

img_20161023_084252

          Legumele se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare. Dovleacul se pune la cuptor (în funcţie de dovleac, se taie jumătăţi sau felii mari, cu tot cu coajă) la 200 de grade şi se lasă până se coace. Apoi se scoate, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Într-o oală se adaugă untul şi un strop de ulei de măsline, apoi legumele şi dovleacul. Se ţine pe foc pentru ca toate să se pătrundă de aroma untului. Poţi folosi şi unt de cocos pentru varianta de post a supei. Se pun apoi în blender legumele trase în unt şi se adaugă, treptat puţină supă de legume (apa în care au fiert legumele). Se blendează bine compoziţia şi se adaugă laptele de cocos, apoi un praf de nucşoară, sare şi piper după gust. Ar trebui ca în final să obţii consistenţa unei supe creme.

img_20161023_084407

, , , , ,

By


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *