Bake

Tartă cu urzici şi leurdă

23 mai , 2016  

          Asta e o variantă ceva mai uşoară a tartelor cu cruste fragede cu unt şi umpluturi cu smântână. Ador tartele, aşa că varianta asta mi se pare ideală dacă ai chef de o masă gustoasă şi uşoară. Plus că sunt atât de bune, încât nici nu mai contează dacă sunt calde sau reci, dacă le mănânci la micul dejun sau la cină.

IMG_20160523_210253

 

          Aşadar, pentru reţeta asta îţi trebuie un blat format din făină integrală de grâu amestecată cu făină de secară (e mai greu de lucrat şi nu atât de elastică), pe care le amesteci cu un vârf de cuţit de sare, seminţe de in şi, în loc de unt, câteva cubuleţe de unt de cocos şi ulei de măsline. Se amestecă toate (ingredientele trebuie să fie reci), iar coca obţinută se lasă la rece cam 30 de minute, învelită în folie alimentară.

          Între timp pregăteşti umplutura. Urzicile curăţate şi spălate bine se fierb, apoi se toacă mărunt. Se amestecă cu leurda trasă puţin la tigaie (nu mult, cât să elibereze parfumul acela inconfundabil de usturoi), se sărează şi se piperează. Dacă eşti înnebunit după gustul usturoiat, adaugi şi puţin usturoi zdrobit. Ingredientele verzi se amestecă cu două ouă bătute bine, în care ai adăugat şi nişte iaurt grecesc.

          Scoţi coca de la frigider şi o întinzi uniform într-o formă specială, apoi o dai la cuptorul bine încins la 170 de grade. După vreo 15-20 de minute, o scoţi şi o laşi puţin să se răcească, apoi torni compoziţia şi dai din nou la cuptor, unde rămâne până când marginile sunt rumenite, iar centrul pare că se mişcă puţin.

          Ţi-am spus că e posibil să o termini pe toată odată?

IMG_20160523_210116

 

, , , , ,

By


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *