Bake

Tartă cu praz şi dovlecel

8 mai , 2016  

          Dacă îţi place plăcinta cu praz, atunci o să iubeşti tarta asta. Combinaţia delicată de dovlecel, cu dulceaţa prazului şi brânza aspră pe care am folosit-o sunt imbatabile. Ca să nu mai pierdem timpul, am folosit pentru crustă reţeta de pâte brisée despre care am scris aici. Aluatul se ţine la rece 30 de minute, apoi se întinde într-o foaie nu foarte groasă, se aşează într-o tavă specială pentru tarte şi se coace „în orb” (adică acoperit cu hârtie de copt şi greutăţi – boabe de fasole uscate, orez) cam 15-20 de minute.

IMG_20160429_173638

 

          Pentru umplutură ai nevoie de praz tocat, pe care îl tragi în puţin unt, cu sare şi piper, dovlecel tăiat felii subţiri, 3 ouă bătute bine şi amestecate cu câteva linguri de iaurt gras (prefer varianta aceasta în locul celei cu smântână sau lapte) şi câteva cubuleţe de brânză sărată, chiar iute.

        După ce ai copt aluatul „în orb” îl scoţi de la cuptor şi il umpli cu praz, apoi presari brânza şi aşezi feliile de dovlecel. Torni deasupra ouăle şi ai grijă să opreşti câteva felii de dovlecel pentru decor. Eu am preferat să nu le scot seminţele, pentru un look mai rustic, mai nestuadiat. Şi dai din nou la cuptor, pentru încă vreo 20-30 de minute. Timp suficient ca să-ţi suni mama şi să o anunţi că la următoarea masă în familie găteşti tu.

, , , , ,

By


Lasă un răspuns