Taste

Cremă de alune raw

13 ian. , 2017   Gallery

          Să tot fie mai bine de 15 ani de când nu am mai mâncat Nutella, în special pentru că nu cumpăr dulciuri, ci prefer să mi le fac acasă. Mi-am amintit că acum ceva timp am încercat o reţetă de cremă de alune raw de-a dreptul senzaţională, pe care nu aş da-o niciodată pe crema la borcan din magazin.

IMG_20170113_155157_188

          Dacă decizi să-ţi pregăteşti acasă această cremă raw, cea mai mare proporţie din ingredientele folosite sunt alunele de pădure crude, care sunt pline de nutrienti valoroşi, de la vitamina E, la minerale, proteine, fibre şi grăsimi sănătoase, spre deosebire de Nutella care are numai 13 % alune, de exemplu, plus grăsimi vegetale hidrogenate şi zahăr rafinat. Ai putea să-i dai o şansă reţetei, chiar dacă vei rămâne în continuare addicted to Nutella. Ceea ce nu e neapărat that bad, problema cu ingredientele controversate, de la ulei de palmier, la zahăr, stă de fapt în cantitatea consumată şi frecvenţa cu care o faci. Măsura până la urmă n-a făcut rău nimănui.

          Aşadar, reţeta de cremă de alune raw sau „nutella de casă”, pe care n-ar fi rău să o încerci măcar pentru cei mici, e următoarea: 200 de grame de alune de pădure crude, vreo 5, 6 curmale deshidratate (sau mai multe dacă vrei să obţii o cremă mai dulce), o lingură de unt de cocos, trei linguri de cacao, 5, 6 linguri de apă plată.

IMG_20170113_155338_050

          Alunele şi curmalele se lasă la hidratat, în două vase cu apă, peste noapte (sau măcar pentru câteva ore). Apoi se scurg bine, se clătesc şi se aruncă în blender. Se mixează bine şi se adaugă treptat restul ingredientelor. Mixezi în continuare până când obţii crema (nu va fi la fel de fină şi lucioasă ca cea din comerţ, dar gustul întrece aşteptările). Se păstrează bine la frigider, în borcane de sticlă, pentru câteva zile (sau în congelator pentru o perioadă mai îndelungată, cu menţiunea că atunci când dorţi să o mâncaţi trebuie lăsată peste noapte la frigider).

, , , , , , , ,

By


Un răspuns

  1. Daniel spune:

    arata a dezamagire in suflet si cred ca si gustul este ceva intre tristete si regret

Lasă un răspuns