Taste

Hummus de mazăre

20 iun. , 2017  

          Dacă eşti, ca mine, îndrăgostit iremediabil de hummus, vei fi încântat să constaţi că te poţi bucura de savoarea lui doar schimbând şi jonglând cu ingrediente. Fie că adaugi pesto sau ardei copt, aşa cum am făcut eu aici, fie că înlocuieşti baza de năut cu altceva – poţi folosi mazăre, cartof dulce, linte sau conopidă – rezultatul se va ridica la înălţimea ameţitoare a pretenţiilor tale de gurmand.

          Am încercat pentru prima dată hummusul de mazăre într-un week-end ploios pe care mi l-am petrecut în jurul cuptorului pregătind pâine de casă. Şi cum pâinea caldă, cu miez pufos şi coajă crocantă are nevoie de un tovarăş de călătorie, i-am făcut cunoştinţă – şi mie, de altfel – cu un hummus delicat şi pastelat.

          Pentru pregătirea lui ai nevoie de 450 de g de mazăre (dacă ai proaspătă e şi mai bine) pe care o fierbi în apă cu sare. Când e gata o scurgi şi o arunci în blender împreună cu doi căţei de usturoi, un praf de sare, unul de piper, 4 linguri de tahini, 2 linguri de ulei de măsline, zeama de la jumătate de lămâie. Amestecă bine totul în blender, până obţii o cremă catifelată. Dacă are o consistenţă prea groasă adaugă câteva linguri din apa în care ai fiert mazărea. Potriveşte de sare şi dacă mai simţi nevoia mai adaugă o lingură de tahini. Decorează hummusul, în boluri, cu ulei de măsline din belşug, pătrunjel proaspăt tocat şi seminţe de dovleac.

, , , , , ,

By


Lasă un răspuns