Bake

Mi-cuit chocolat

13 sept. , 2016  

          Sunt convinsă că atunci când te răsfeți cu o tabletă de ciocolată (amăruie, desigur) sau cu o negresă nu îți trece prin minte că acest gust divin s-a născut în urmă cu aproape 4000 de ani. Civilizațiile de pe teritoriul Mexicului de astăzi foloseau boabele de cacao pentru a obține o băutură delicioasă, în care mai adăugau miere, chili sau vanilie. Ciocolata este unul dintre cele mai populare deserturi, iar variațiile pe care le-a cunoscut de-a lungul epocilor sunt impresionante.

          Îmi place ciocolata amară. Cât mai amară. E după părerea mea the one and only. Iar bucuria e și mai mare atunci când o poți folosi într-un desert atât de simplu încât te simți Wonder Woman când îl scoți de la cuptor!

img_20160913_164532

          Am încercat rețeta de mi-cuit chocolat a cunoscutului chef patiser Christophe Michalak. E un desert fin și surprinzător de ușor de realizat. Am folsoit exact cantitățile indicate de acesta, dar am înlocuit zahărul clasic cu zahăr din flori de cocos. Este mult mai sănătos decât cel rafinat, are un indice glicemic scăzut, este este minim procesat, însemnând că cele mai multe minerale din el rămân intacte și poate fi folsoit de către diabetici.

          Așadar, iată ingredientele:

  • ciocolată neagră (cel puțin 70 % caco): 110 g
  • unt: 90 g
  • zahăr din flori de cocos: 100 g
  • ouă: 3
  • făină (eu am folosit integrală): 40 g

 

img_20160913_164346

          Cum se procedează: într-un vas pui ciocolata sfărâmițată și untul, apoi lași vasul deasupra unei crăticioare cu apă fierbinte până se topește și obții o cremă fină. Ouăle se bat cu telul, iar zahărul se adaugă treptat. Trebuie să obții o spumă fină. Apoi adaugi crema de ciocolată, iar la final făina. Compoziția pe care o obții o torni în vase mici ramekin, pe care le-ai uns bine cu unt în prealabil. Dai la cuptorul încins la 190 de grade, timp de 5, 6 minute (în funcție de cât de mari sunt vasele). După ce le scoți de la cuptor, presari pe deasupra alune de pădure. La final, compoziția trebuie să fie legată pe margini și încă lichidă la mijloc.

, , , , ,

By


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *