Taste

Vinete coapte cu tahini

25 sept. , 2016  

          Reţeta asta e atât de simplă încât o să ai senzaţia că se găteşte singură! Măria Sa, vânăta, e pe lista legumelor mele preferate şi, pe lângă salata clasică, felurile care includ vinete coapte mă fac să mă simt can-n Rai. Nu pot numi un fel mai elegant şi în acelşi timp rustic, nepretenţios, decât vinetele tăiate jumătăţi şi coapte în cuptor cu diverse mirodenii şi sosuri.

img_20160925_091039

          Aşadar, pregăteşte vinetele pentru alintul din cuptor. Taie-le jumătăţi – poţi lăsa şi codiţele, pentru un aspect cât mai natural – crestează-le pulpa cu un cuţit ca să se pătrundă mai bine, condimentează cu sare de mare, piper roşu proaspăt măcinat şi mentă uscată. Stropeşte cu puţin ulei de măsline şi dă la cuptor la 180 de grade.

       Cât timp vinetele îşi ispăşesc păcatele în cuptor, pregăteşte sosul. Foloseşte pastă tahini (se găseşte gata preparată în magazinele arăbeşti), pe care o împrieteneşti cu un strop de suc de lămâie, ulei de măsline, usturoi pisat, sare şi piper roşu. Poţi adăuga şi o lingură de iaurt. Ideea e să nu foloseşti pasta de tahini simplă pentru că e destul de înecăcioasă. Combin-o după pofta inimii cu condimentele preferate, iaurt, ulei.

img_20160925_090608

          Odată vinetele coapte, stropeşte-le cu sosul de tahini şi împodobeşte-le cu piper roşu. Sunt excelente calde.

img_20160925_090738

, , , ,

By


Lasă un răspuns